Amerikaanse smartphone gebruikers blijer met een Samsung dan ’n Apple

De strijd die Apple en Samsung voeren om de gunst van de (smartphone) consument is natuurlijk nergens zo hard als in de thuislanden van beide merken. In Korea is Samsung de onbetwiste nummer 1, al jaren. In Amerika verkoopt Apple nog altijd meer smartphones dan Samsung.

Toch blijkt, niet voor het eerst, dat Samsung gebruikers meer plezier beleven, en tevredener zijn, dan Apple gebruikers. Uit een onderzoek van ACSI (American Consumer Satisfaction Index) onder 70.000 consumenten blijkt namelijk dat de Galaxy Note 4 het hoogst scoort qua tevredenheid. De iPhone 6 Plus staat in die lijst op de derde plek, nog achter de Galaxy Note 3. De 'kleinere' iPhone 6 staat op de vijfde plek, achter de Galaxy S5.

Nu zijn de verschillen in de klanttevredenheidscore tussen de toestellen op plek twee tot en met vijf zeer klein. Ze scoren allemaal 82 (uit 100). De Galaxy Note 4 steekt er wel iets verder boven uit met 86 punten.

smartphone.png

Uit een eerder, vergelijkbaar, onderzoek bleek ook al dat Amerikaanse Samsung gebruikers tevredener zijn over producten van de Koreaanse fabrikant dan Apple gebruikers dat zijn over hun producten. Nu wil dat natuurlijk niets zeggen over welk merk. of welke smartphone, beter is. Een Samsung 'fan' koopt nu eenmaal een Samsung smartphone en een Apple 'fan' doet hetzelfde, maar dan met de iPhone.

Bovendien zullen niet zo heel veel smartphone eigenaren openlijk durven toe te geven dat ze eigenlijk een slechte keuze gemaakt hebben ;). Daarom liggen de scores ook relatief hoog en dicht bij elkaar. Maar goed, dit soort onderzoeken geeft op zich ook wel weer een aardig beeld over de tevredenheid van consumenten met hun smartphone.

Mocht je het hele onderzoek willen nalezen, dan kun je dat hier downloaden, na inschrijving bij ACSI.

bron: mobilecowboys.nl