Ruim miljoen T-Mobile-klanten gebruiken 4g

Ruim een miljoen mensen maken bij provider T-Mobile gebruik van 4g. Mede door het gestegen aantal 4g-gebruikers steeg het dataverbruik bij de provider met 53 procent. Het aantal mensen met een abonnement bij T-Mobile nam wel licht af.

De landelijke dekking voor 4g in oktober moet zorgen voor een nieuwe groei van het klantenbestand, zegt de provider. Omdat T-Mobile 4g aanbiedt aan al zijn klanten, hoeven gebruikers alleen te wonen in een gebied waar de provider al dekking heeft. Tevens is het nodig om een telefoon te hebben die compatibel is met 4g. Dat zijn vrijwel alle high-end- en midrange-smartphones van de afgelopen jaren.

Mede door de daling van het aantal klanten staat de omzet van de Nederlandse tak van T-Mobile onder druk. De provider noemt daarbij de druk van concurrentie op de telecommarkt als oorzaak. Moederbedrijf Deutsche Telekom noemt regelgeving verder als oorzaak van de dalende inkomsten bij de Nederlandse tak.

T-Mobile heeft 3,83 miljoen klanten in Nederland. Op het hoogtepunt enkele jaren geleden had de provider 4,9 miljoen klanten in Nederland, maar veel daarvan waren inactieve prepaid-klanten of zaten bij merken die inmiddels niet meer onder T-Mobile vallen, zoals de meer dan 200.000 klanten van Simpel.

bron: tweakers.net